2011 m. lapkričio 6 d., sekmadienis

Mielinės bandelės - gėlelės



Ingredientai:
Tešlai:
2 stiklinės pieno
1/2 stiklinės aliejaus
1/2 stiklinės cukraus
7 g džiovintų mielių
4 1/2 stiklinės miltų + papildomai stalviršio pabarstymui
1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1/2 arbatinio šaukštelio sodos
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
Įdarui:
1/3 stiklinės cukraus
1/3 stiklinės rudojo cukraus
2 arb. š. cinamono
1 stiklinė slyvų uogienės
6 valg. š. sūdyto sviesto, tirpinto
2/3 stiklinės smulkinto juodojo šokolado
2/3 stiklinės džiovintų uogų (razinos, abrikosai ir spanguolės)

Gaminimas:
Sumaišyti pieną, aliejų ir cukrų. Kaitinti, kol beveik užvirs. Nuimti nuo ugnies ir aušinti 45-60 min. Kol mišinys dar šiltas sudėti mieles, išmaišyti ir leisti pastovėti 1-2 minutes prieš sudedant miltus. Sudėti 4 stiklines miltų, paminkyti tešlą, uždengti ir palikti šiltoje vietoje kilti 1 valandą arba kol padvigubės. Sudėti kepimo miltelius, sodą, druską, likusius miltus ir išminkyti tešlą. Padalinti į dvi dalis ir iškočioti kiek galima plonesnį stačiakampį. Keksiukų formą patepti riebalais. Įdarui sumaišyti cukrų, rudąjį cukrų ir cinamoną. Atidėti. Iškočiotą tešlą aptepti puse kiekio uogienės. Uogienę apšlakstyti 3 valgomais šaukštais tirpinto sviesto. Apibarstyti 1/4 stiklinės cukraus mišinio ir tolygiai paskirstyti 1/2 šokolado ir 1/2 džiovintų vaisių.
Tešlą susukti ir padalinti į 12 lygių dalių. Bandeles, susukimu į viršų sudėti į keksiukų formeles ir viską apibarstyti 1 valg. š. cukraus mišinio. Palikti 20-30 min. pakilti. Viską pakartoti su kita tešlos dalimi. Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 200 laipsnių karščio 10-15 minučių arba kol gražiai parus. 
Skonis: 8.5/10 (skanu, saldu, lipnu- man labiau patiktų kuklesnis įdaras)
Sudėtingumas: šiek tiek užtrunka
Porcijų skaičius: gaunasi tikrai daug tešlos, siulyčiau daryti iš pusės normos
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Šaltinis: 
http://spicecoat.wordpress.com su savo interpretacijomis
Papildoma informacija: stiklinė 250ml

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;