300 g vištienos kepenėlių
60 g rūkytos šoninės
vidutinio dydžio svogūnas
skiltelė česnako
3 kadagio uogos
žiupsnelis cinamono
90 g sviesto plius apie 50 g apliejimui
šaukštas alyvų aliejaus
50 ml sauso vermuto
druskos
Gaminimas:
Keptuvėje ant aliejaus iki geltonumo pakepinti kapotą svogūną ir česnaką. Sudėti kepenėles ir šoninės kubelius bei kadagio uogas. Kepenėlėms apkepus išimti viską iš keptuvės. Kepti apie 5 minutes, negerai kepenėlėms perkepti, guminės pasidarys.
Tą pačią keptuvę grąžinti ant ugnies, supilti vermutą ir gerai pamaišyti, 'išplauti' juo keptuvę, pakaitinti, kol truputį panėšės į sirupą.
Kepenėles ir vermutą bei 90g sviesto sumalti blenderiu, pasūdyti, suberti cinamoną.
Supilti į formeles, atvėsinti.
Jei norime, kad paštetas stovėtų ilgiau nei porą dienų, verta aplieti sviestu. Likusį sviestą ištirpinti keptuvėje, užpilti paštetą. Laikyti šaldytuve.
Skonis: 9.5/10 (verta išbandyti)
Sudėtingumas: šiek tiek užtrunka
Porcijų skaičius: 3 nedideli indeliai
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Sudėtingumas: šiek tiek užtrunka
Porcijų skaičius: 3 nedideli indeliai
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Šaltinis: http://www.monkeydinner.com su savo interpretacijomis
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą