Ingredientai:
1 kg obuolių
100 g sviesto ar margarino
4 kiaušiniai
1,5 stiklinės cukraus
1 stiklinė miltų
1 stiklinė bulvių krakmolo
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 pakeliai vanilinio pudingo
1 litras pieno
Gaminimas:
Tešlos paruošimas:
Margariną ar sviestą ištrinti su stikline cukraus ir tryniais iki vienalytės purios masės. Toliau trinant po truputį dėti miltus išmaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais. Tada atsargiai įmaišyti išplaktus iki standumo baltymus.
Pudingo paruošimas:
Išvirti pudingą iš abiejų pakelių su litru pieno ir puse stiklinės cukraus.
Obuolių paruošimas:
Obuolius nulupti ir sutarkuoti burokine tarka.
Kepimas:
Kepimo formą ištepti margarinu ar sviestu bei pabarstyti džiūvėsėliais. Dėti ¾ tešlos, ant jos obuolius, karštą pudingą ir likusią tešlą. Kepti 50 min. 180C laipsnių orkaitėje. Iškepus pabarstyti cukraus pudra.
Skonis: 9.5/10
Sudėtingumas: lengva
Porcijų skaičius: gaunasi tikrai didelis pyragas
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Sudėtingumas: lengva
Porcijų skaičius: gaunasi tikrai didelis pyragas
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Šaltinis: SM
Papildoma informacija: Stiklinė 250ml
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą