Ingredientai:
240 g konservuotų kukurūzų, nuvarvintų ir nusausintų
1 kiaušinio trynys
2 valg.š. miltų
1/2 svogūno, smulkiai pjaustyto ir pakepinto keptuvėje
1/4 arb.š. druskos
1 skiltelė česnakino susmulkinto ir pakepto keptuvėje
1/4 arb.š. maltų juodųjų pipirų
1 kiaušinio baltymas
2 valg.š. aliejaus
Gaminimas:
Dubenyje visus produktus, išskyrus kiaušinių baltymus ir aliejų, gerai išmaišyti. Kitame dubenyje iki standumo išplakti kiaušinių baltymus ir atsargiai juos įmaišyti į pagrindinę blynelių masę. Nepermaišyti.
Aliejų įkaitinti keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies. Šaukštu imti blynelių masę ir keptuvėje formuoti mažučius blynelius. Apkepti vieną pusę apie 2 minutes, kol gražiai apskrus, tuomet apversti, ir apkepti kitą pusę.
Skonis: 9/10
Sudėtingumas: lengva
Porcijų skaičius: 2-4 asmenims
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Šaltinis: www.sauletaviruve.lt su savo interpretacijomis
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą