Ingredienatai:
500 g miltų
1 arbatinis šaukštelis druskos
15 g mielių
3 1/2 šilto vandens
6 valgomieji šaukštai aliejaus
115 g alyvuogių be kauliukų, stambiai supjaustytų
Gaminimas:
Miltus ir druską persijokite. Mieles ištirpinkite vandenyje, įpilkite 2 šaukštus aliejaus ir sumaišykite su miltais. Minkykite 5-10 minučių kol tešla taps glotni ir elastinga. Tešlą įdėkite į aliejumi išteptą indą ir uždenkite bei leiskite iškilti, padvigubėti. Ištieskite skardoje kepimo popierių, sudėkite tešlą ir lengvai perminkykite. Sudėkite alyvuoges ir dar kartelį perminkykite. Tešlą išklokite skardoje, kad būtų 1-2 cm storio ir dar leiskite pakilti 1 valandą. Iškilusią tešlą subaksnokite pirštais, patepkite aliejumi. Kepti įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje 30-35 minutes. Iškeptą duoną aptepkite dar kartą aliejumi ir uždenkite virtuviniu rankšluosčiu, kad pluta suminkštėtų.
Skonis: 9/10
Sudėtingumas: lengva
Porcijų skaičius: 12 asmenų
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Šaltinis: Favoritter Bagværk over 100 opskrifter
Sudėtingumas: lengva
Porcijų skaičius: 12 asmenų
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Šaltinis: Favoritter Bagværk over 100 opskrifter
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą