2011 m. rugsėjo 23 d., penktadienis

Vištų šlaunelės džiovintų vaisių ir jogurto padaže


INGREDIENTAI:
3 vištų šlaunelės,
2 svogūnai,
1 apelsinas,
1 šaukštai citrinų sulčių,
2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų mėtų,
maltų pipirų,
70g džiovintų vaisių mišinio (slyvų, abrikosų, obuolių),
1 stiklinė sauso vermuto ,
druskos,
3 šaukštai natūralaus jogurto.



GAMINIMAS:
Vištų šlauneles nuplauname, nuneriame odą ir sudedame į kepimo indą. Suberiame nutarkuotą apelsino žievelę, susmulkintus svogūnus, džiovintas mėtas ir džiovintus nuplautus vaisius, supilame išsunkto apelsino ir citrinų sultis, vermutą, įberiame maltų pipirų, pasūdome ir gerai išmaišome. Indą uždengiame ir palaikome per naktį šaldytuve. Prieš kepdami indą su vištų šlaunelėmis palaikome kambario temperatūroje. Po to kepame uždengtą 200 laipsnių orkaitėje 45 min. Iškeptas vištų šlauneles išimame iš kepimo indo, sudedame į pašildytą lėkštę ir pastatome šiltai.
Padažą, likusį nuo kepimo, išplakame plakikliu, perkošiame ir supilame į puodą arba keptuvę, pakaitiname, bet neužviriname. Nukeliame nuo ugnies ir pamažu supilame jogurtą, pasūdome, įberiame maltų pipirų ir išmaišome. Padažas turi būti tirštas. Paruoštą padažą užpilame ant vištų šlaunelių arba tiekiame atskirame inde.


Skonis: 9,5/10 
Sudėtingumas: lengvai  paruošiama
Porcijų skaičius: ~ 3 asmenims
Ar gaminčiau dar kartą: Taip

Šaltinis: SM

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;