2011 m. rugsėjo 22 d., ketvirtadienis

Grybų ir vištienos kepenėlių paštetas


Ingredientai:

500g  pievagrybių
1.5 kg vištienos kepenėlių
didelio svogūno
česnako skiltelių
didelis kaupas čiobrelių
lauro lapo
1/2 puodelio sauso vermuto
druskos
pipirų 
alyvuogių aliejaus
113g sviesto
sviestas užlydymui 

Gaminimas:
Svogūnus, česnakus ir čiobrelius pakepinti keptuvėje su keletą šaukštų alyvuogių aliejaus ant vidutinio karščio. Kai svogūnai pasidaro permatomi, sudėti supjaustytus grybus. Pakepinti kol grybai yra visiškai iškepę ir šiek tiek parudavę, įpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus, jei reikia. Supilti vermutą. Pridėti vištienos kepenėles, gausiai pabarstyti druska ir pipiras, bei įdėti lauro lapą.Toliau pakepinti, kol kepenėlės bus šiek tiek rausvos viduje, o iš išorės parudę. Tai gali trukti apie 10 minučiųpriklausomai nuo vištienos kepenų dydžioMasę supilti į maisto procesoriųKol procesorius veikia, sudėkite sviestą, supjaustytą mažais kubeliais. Jai dar reikia paskaninkite druska, pipirais. Padalinti masę į talpas. Šaldyti, kol masė atvės- apie 2 valandasIšimkite iš šaldytuvo ir užliekite lydytu sviestu. Leisti pailsėti paštetui ne mažiau kaip 6 valandas.


Skonis: 9,5/10 
Sudėtingumas: lengvai  paruošiama
Porcijų skaičius: ~ 2,8 l
Ar gaminčiau dar kartą: Taip

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;