Ingredientai:
500g pievagrybių
1.5 kg vištienos kepenėlių1 didelio svogūno
3 česnako skiltelių
didelis kaupas čiobrelių
1 lauro lapo
1/2 puodelio sauso vermuto
druskos
pipirų
alyvuogių aliejaus113g sviesto
sviestas užlydymui
Gaminimas:
Svogūnus, česnakus ir čiobrelius pakepinti keptuvėje su keletą šaukštų alyvuogių aliejaus ant vidutinio karščio. Kai svogūnai pasidaro permatomi, sudėti supjaustytus grybus. Pakepinti kol grybai yra visiškai iškepę ir šiek tiek parudavę, įpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus, jei reikia. Supilti vermutą. Pridėti vištienos kepenėles, gausiai pabarstyti druska ir pipiras, bei įdėti lauro lapą.Toliau pakepinti, kol kepenėlės bus šiek tiek rausvos viduje, o iš išorės parudę. Tai gali trukti apie 10 minučių, priklausomai nuo vištienos kepenų dydžio. Masę supilti į maisto procesorių. Kol procesorius veikia, sudėkite sviestą, supjaustytą mažais kubeliais. Jai dar reikia paskaninkite druska, pipirais. Padalinti masę į talpas. Šaldyti, kol masė atvės- apie 2 valandas. Išimkite iš šaldytuvo ir užliekite lydytu sviestu. Leisti pailsėti paštetui ne mažiau kaip 6 valandas.
Skonis: 9,5/10
Sudėtingumas: lengvai paruošiama
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Šaltinis: http://annabellaskitchen.blogspot.com
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą