Ingredientai:
350 g miltų
80 gr cukraus
20 gr šviežių mielių
1 šaukštelis pieno
1/3 arbatinis šaukštelis druskos
1 kiaušinis
180 gr troškintų moliūgų
50 gr sviesto
1 ½ stiklinės džiovintų vaisių (obuolius ir serbentus pamirkyti karštame vandenyje, abrikosus ir spanguoles supjaustyti)
½ puodelio sėklų (moliūgų ir saulėgrąžų)
Gaminimas:
Sumaišykite miltus su druska. Mieles ištrinkite su cukrumi ir pienu, palaikykite šiltai, kol suputos. Suputojusias mieles sumaišykite su sutrintu moliūgu bei kiaušiniu. Gerai išmaišykite. Sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir gerai išminkykite. Uždenkite tešlą ir palaikykite kol padvigubės. Pakilusią tešlą dar kartą perminkykite. Tuomet tešlą padalinkite į dvi dalis. Iškočiokite, užberkite pusę vaisių ir suvyniokite, galus gerai užlanksykite. Taip pat padarykite ir su antru tešlos gabalėliu. Paruoštus kepalėlius patepkite vandeniu ir išvoliokite sėklose. Sudėkite juos į kepimo skardą ir dar pakildinkite 45 minutes (kylančius kepalėlius uždenkite šlapiu rankšluosčiu) Kepkite iki 170/180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Į orkaitę įdėkite dubenėlį vandens, kad kepdami kepalėliai nesutrūktų.
Skonis: 9,5/10 (nėra labai saldi, bet tikrai labai skani)
Sudėtingumas: šiek tiek užtrunka, bet verta pabandyti
Porcijų skaičius: ~ 2 kepalėliaiSudėtingumas: šiek tiek užtrunka, bet verta pabandyti
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Šaltinis: http://wendyinkk.blogspot.com su savo interpretacijomis
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą