Ingredientai:
3 bananai
4 šaukštai skysto medaus
500 g kvietinių miltų
15 g šviežių mielių
1 šaukštas cukraus
1/2 šaukšto smulkios druskos
miltų pabarstymui
1 šaukštas pieno
Gaminimas:
Pirmiausia nulupkite bananus, paskui sutrinkite plakikliu. Gausite labai skystą košelę. Supilkite ją į matavimo indą ir pripilkite vandens tiek, kad iš viso būtų 315 ml. Mieles išsukite su cukrumi ir šaukštu pieno. Padėkite šiltai kol suputos.
Pirmas etapas:
Supilkite miltus ant švaraus paviršiaus ir viduryje padarykite didelį šulinį. Įpilkite į šulinį pusę bananų košės, supilkite mieles, druską ir išmaišykite šakute.
Antras etapas:
Lėtai, bet tvirtai įmaišykite miltus aplink šulinį (nesugriaukite šulinio sienų, nes ištekės bananų košė). Pamažu verskite miltus į vidurį, kol gausite standžią tešlą. Paskui supilkite likusią bananų košę. Maišykite kol vėl pasidarys standi tešla, tada galėsite įmaišyti likusius miltus, kad tešla neliptų. Pasimiltuokite rankas ir minkydami bei plekšnodami tešlą įmaišykite likusius miltus.
Trečias etapas:
Iš peties maigykite, lankstykite, tapšnokite ir voliokite tešlą 4-5 minutes, kol ji pasidarys minkšta ir tampri.
Ketvirtas etapas:
Tešlą apibarstykite miltais. Sudėkite ją į dubenį, uždenkite maistine plėvele, kildinkite kol padvigubės.
Penktas etapas:
Kai tešla iškyla, pamaigykite , kad išeitų oras. Tešlai galite suteikti norimą formą ir dėkite į kepimo formą. Tuomet dar kartą leiskite tešlai iškilti ir padvigubėti. Aš suformavus padėjau į šaldytuvą, ir kilo šaldytuve per naktį.
Šeštas etapas:
Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes. Pakepus pirmas dešimt minučių apšlakstykite medumi ir toliau kepkite 15 minučių. Iškeptą šiek tiek palikite, kad atvėstų.
Skonis: 9,5/10 (saldi, bet tinka pusryčiams su įvairiais sūriais)
Sudėtingumas: šiek tiek užtrunka, bet verta pabandyti
Porcijų skaičius: ~1 kepalėlisSudėtingumas: šiek tiek užtrunka, bet verta pabandyti
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą