Ingredientai:
Pagrindui:
125g nesūdyto sviesto
90g cukraus
1 kiaušinis
250g miltų
Kremui:
1 kondensuoto pieno indelis
400g natūralaus jogurto
100g pertrintos varškės
1 citrinos sultys
3 šaukštai želatinos
2 stiklinės gervuogių (gali būti ir kitos uogos ar vaisiai)
Gaminimas:
125g kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi, kol masė bus vientisa. Įmušti kiaušinį ir plakti su maisto plaktuvu 1/2 minutės. Suberti miltus ir dar šiek tiek paplakti kol masė tampa vientisa. Jei masė atrodo per kieta įpilkite šaukštą vandens. Kai tešla paruošta, iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo norima pyrago formą ir susikite į maistine plėvelę. Man gavosi 2 pagrindai pyragams. Vieną iš jų palaikysiu kameroje 1/2 val. O kitas lauks savo eilės ilgiau. Kai noras bus tuomet ir iškepsiu :)
Atvėsusią tešlą ištiesiame formoje ir uždengiame iš viršaus kepimo popieriumi ir užberiam kruopų (tai neleidžia iškilti dugnui) kepam 200 laipsnių temperatūroje 10-15 min. Kai tešla lengvai pagelsta nuimam popierių su kruopom ir dar pakepam kol dugnas įgauna gelsvą spalvą. Man tai užtruko 7min.
Kol pertepimas vėsta pasiruošim kremą. Želatiną išbrinkinam šaukšte vandens.Visus kitus ingredientus suplakam su virtuviniu plaktuvu. Išbrinkusią želatiną pakaitinam ir įmaišom į kremą, suberiam gervuoges. Kai kremas pradeda tirštėti supilam ant iškepto pagrindo. Geriausia leisti kremui stingti per naktį.
Skonis: 9,5/10
Sudėtingumas: lengva, bet šiek tiek užtrunka paruošimas
Porcijų skaičius: ~ 20cm skersmens formaAr gaminčiau dar kartą: Taip
Šaltinis: Pagrindas iš Gordon Ramsay "Middag med familie og venner", kremas pagal SanZar
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą