2015 m. spalio 31 d., šeštadienis

Karamelinis obuolių pyragas


Indrediantai:


Biskvitas

200 g kambario temperatūros sviesto
180 g cukraus
1 šaukštelis vanilės
žiupsnelį druskos
3 kiaušiniai
2 šaukšteliai kepimo miltelių
250 g miltų 

Įdaras

1-1,5 kg obuolių
1 skardinė virto kondensuoto pieno

Trupiniai

75 g miltų
75 g cukraus 
50 g avižinių dribsnių 
75 g šalto sviesto

Gaminimas


Įkaitinkite orkaitę – 180. Kepimo formą išklojam kepimo popieriumi.

Gaminame biskvitą. Sviestą išsukame su cukrumi, vanile ir druska iki purios masės. Po vieną įplakame kiaušinius. Suberiame sumaišytus kepimo miltelius ir miltus. Išmaišome iki vienalytės masės. Obuolius nulupame ir išimame sėklalizdžius. Supjaustome plonomis skiltelėmis ir sumaišome su virtu kondensuotu pienu. Trupiniams visus sausus ingredientus maišome kol masė pradeda panašėti į šlapią smėlį.  Formuojame pyragą. Pilame biskvito tešlą ir išlyginam paviršių. Ant viršaus tolygiai paskleidžiam obuolių masę. Viską padengiam trupinių sluoksniu. Kepame 50-60 minučių, kol trupiniai švelniai parunda ir biskvito sluoknis iškepa.

  • Skonis: 9/10. Lengva paruošti ir skanus
  • Porcijų skaičius: kepimo forma 30/24
  • Ar gaminčiau dar kartą: Taip
  • Šaltinis: http://www.delfi.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;