2014 m. kovo 18 d., antradienis

Mėsos kukuliai su kario padažu




Igredientai

Mėsos kukuliai:
400 g maltos kiaulienos 
1 1/4 šaukštelio druskos
2 šaukštai smulkiai pjaustyto svogūno 
1 stiklinė pieno 
1 kiaušinis 
3 šaukštai kvietiniai miltų
pipirų

Padažas: 
1 valgomasis šaukštas aliejus 
1/2 šaukštelio kario miltelių 
1 nedidelis svogūnas, smulkiai supjaustytas
½ obuolio,  pjaustyto skiltelėmis 
1l vištienos sultinio 
1 ½ šaukšto miltų
250 ml grietinėlės 
druskos ir pipirų 
1/2 citrinos sulčių
1 šaukštelis cukraus

Gaminimas

Sumaišykite mėsą su kitais kukuliams skirtais ingredientais, gerai išmaišykite. Šaukšto pagalba formuokite kukulius ir virkite juos pasūdytame vandenyje apie 8 min. Išvirtus kukulius išsemkite kiaurasamčiu ir nusausinkite. 
Įkaitikite aliejų keptuvėje, pakepinkite karį ir svogūnus. Suberkite obuolius, supilkite sultinį. Virkite padažą keletą minučių maišant. Įmaišykite miltus su grietinėlę ir pavirkite 5 minutes maišydami. Paskaninkite druska, pipirais, supilkite citrinos sultis ir cukrų. Sudėkite kukulius į padažą ir atsargiai išmaišykite, šiek tiek pakaitinkite.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;