Igredientai
Mėsos kukuliai:
400 g maltos kiaulienos
1 1/4 šaukštelio druskos
2 šaukštai smulkiai pjaustyto svogūno
1 stiklinė pieno
1 kiaušinis
3 šaukštai kvietiniai miltų
pipirų
Padažas:
1 valgomasis šaukštas aliejus
1/2 šaukštelio kario miltelių
1 nedidelis svogūnas, smulkiai supjaustytas
½ obuolio, pjaustyto skiltelėmis
1l vištienos sultinio
1 ½ šaukšto miltų
250 ml grietinėlės
druskos ir pipirų
1/2 citrinos sulčių
1 šaukštelis cukraus
Gaminimas
Sumaišykite mėsą su kitais kukuliams skirtais ingredientais, gerai išmaišykite. Šaukšto pagalba formuokite kukulius ir virkite juos pasūdytame vandenyje apie 8 min. Išvirtus kukulius išsemkite kiaurasamčiu ir nusausinkite.
Įkaitikite aliejų keptuvėje, pakepinkite karį ir svogūnus. Suberkite obuolius, supilkite sultinį. Virkite padažą keletą minučių maišant. Įmaišykite miltus su grietinėlę ir pavirkite 5 minutes maišydami. Paskaninkite druska, pipirais, supilkite citrinos sultis ir cukrų. Sudėkite kukulius į padažą ir atsargiai išmaišykite, šiek tiek pakaitinkite.
- Skonis: 10/10
- Porcijų skaičius: 4 asmenims
- Ar gaminčiau dar kartą: Taip
- Šaltinis: http://www.hendesverden.dk
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą