2013 m. rugsėjo 29 d., sekmadienis

Belgiški mieliniai vafliai



Ingredientai

2 stiklinės miltų
2 stiklinės pieno
1/2 stiklinės šilto vandens
2 šaukšteliai sausų mielių miltelių
60 g sviesto, ištirpinto
2 šaukšteliai cukraus
1 šaukštelis druskos
2 kiaušiniai
1/4 šaukštelis sodos
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto

Gaminimas

Dideliame dubenyje suberti mieles su cukrumi, sumaišyti su 1/2 stiklinės šilto vandens. Palaukti kol mielės suputos. Į mieles supilti ištirpintą sviestą, šiltą pieną, miltus ir druską. Gerai išmaišyti, kol pasidarys vientisa masė. Uždengti polietileno plėvele arba švariu rankšluosčiu ir palikti kambario temperatūroje per naktį.

Įkaitinkite vaflinę. Išplakite kiaušinius, įmaišykite kepimo sodą ir gerai išmaišykite, įsitikinkite, kad nėra jokių kepimo sodos gabalėlų. Supilkite kiaušinių mišinį į tešlą ir išmaišykite iki vientisos masės.

Iškeptus vaflius galite dėti ant grotelių į įkaitintą orkaitę iki 200C, kad išlaikytumėte šiltus, kol bus patiekti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;