2013 m. gegužės 21 d., antradienis

Migdolų pyragas su uogiene




Ingredientai

Pagrindui
125 g miltų
1 šaukštelis cukraus pudros
75 g atšaldyto sviesto kubeliais

Įdarui
90 g kambario temperatūros sviesto
80 g cukraus pudros
2 kiaušiniai
1 šaukštelis migdolų ekstrakto
75 g maltų migdolų
40 g savaime kylančių miltų*
150 g  uogienės (naudojau bruknių)

Gaminimas

Pagrindas:
Persijokite miltus, sudėkite sviestą ir virtuviniu mikseriu maišykite kol tešlą bus galima sulipdyti. 
Suminkytą tešlą atvėsinkite 30 minučių šaldytuve. Tuomet tešlą iškočiokite ir įdėkite  į kepimo formą, prie jos priremdami. Subadykite tešlą šakute. Ant tešlos uždėkite kepimo popierių ir įberkite pupelių ar kitų kruopų bei įdėkite tešlą į šaldytuvą 20 minučių. Ištraukę tešlą iš šaldytuvo, įdėkite į  iki 200° C  laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 10 minučių. Tuomet išimkite kepimo popierių su kruopomis ir dar pakepkite 5 minutes. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.

Įdaras:
Išplakite sviestą su cukrumi iki purios masės. Sudėkite po vieną kiaušinį, gerai išplakdami. Supilkite migdolų ekstraktą. Suberkite maltus migdolus ir miltus ir lengvai išmaišykite. Pagrindą padenkite uogiene ir uždenkite migdolų mase. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 180° C ir kepkite 35 min. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.

*savaime kylantys miltai:

240 ml miltų (apie 150 g)
1½ a. š. kepimo miltelių
½ a. š. druskos

Viską sumaišyti ir 2 kartus persijoti.

  • Skonis: 10/10 Labai skanus, viršutinis sluoksnis primena marcipaninę masę.
  • Porcijų skaičius: 24 cm skersmens forma
  • Ar gaminčiau dar kartą:  Taip
  • Šaltinis: http://www.goodtoknow.co.uk su savo interpretacijomis, savaime kylančių miltų proporcijos  iš http://aubazar.blogspot.dk
  • Papildoma informacija: Aušra kepė su  150 g šaldytų aviečių sumaišius su 4 šaukštais cukraus. Gavosi taip pat labai skanu!



1 komentaras:

Ausra rašė...

Labai skanus pyragas. Mums labai patinka derinys - avietės - migdolai/marcipanas, todėl vietoje uogienės sutryniau 150 g šaldytų aviečių su 4 šaukštais cukraus. Pyrago labai greitai nebeliko :)

Rašyti komentarą

 
;