2013 m. gegužės 25 d., šeštadienis

Viščiukas miltų ir vandens luobe



Ingredintai

450 g miltų
1 citrina
1 šaukštas džiovintų šalavijų lapelių
1/2 šaukšto džiovintų čiobrelių lapelių
4 česnako skiltelės
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
druskos
pipirų
1,2 kg viščiukas

Gaminimas

Miltus suberkite į dubenį ir pamažu išmaišykite su 25o ml vandens - turite gauti minkštą, tąsią ir ne per daug lipnią  tešlą. Uždenkite ir atidėkite į šalį, kol ruošite viščiuką.
Bulvių skustuku nuskuskite citrinos žievelę ir grustuvėlyje sugrūskite su šalavijais, čiobreliais ir česnaku. Įpilkite aliejaus, įberkite druskos ir pipirų. Įtrinkite marinatu viščiuką, taip pat ir jo vidų. Ketvirtį citrinos įdėkite į viščiuko vidų. 
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių karščio. Paimkite tešlą, iškočiokite lakštą, viščiuką susukite į orui nepralaidų ryšulėlį. Kepkite 1,5 valandos.  Iškepus leiskite viščiukui 15 minučių atvėsti.
  • Skonis: 10/10 Esu bandžius kepti šlauneles, kiekvieną susukti į tešlą, bet daug skaniau kepti visą vištą.
  • Porcijų skaičius: 3-4 asmenims
  • Ar gaminčiau dar kartą:  Taip
  • Šaltinis: knyga Jamie Oliver "Laimingos virtuvės paslaptys" su savo interpretacijomis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;