2012 m. lapkričio 26 d., pirmadienis

Traškūs avižiniai sausainiai su riešutais






Gaminimas
170 g sviesto, minkšto
200 g cukraus
1 didelis kiaušinis
1 arb.š. vanilės esencijos
105 g miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
1 arb.š. malto cinamono
½ arb.š. druskos
220 g avižinių dribsnių
110 g  Graikinių riešutų, pakepinų ir susmulkintų

Gaminimas

Įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros.
Graikinius riešutus paskleisti ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos ir pakepinti orkaitėje apie 10 minučių. Riešutus atvėsinti ir susmulkinti nedideliais gabalėliais. Elektriniu plakikliu suplakti sviestą ir cukrų iki purios konsistencijos. Tuomet įmušti kiaušinius, supilti vanilės esenciją ir išmaišyti. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską ir maltą cinamoną. Miltų mišinį supilti į sviesto plakinį ir išmaišyti, kol masė taps vientisa. Tuomet suberti riešutus, avižinius dribsnius ir dar kartą išmaišyti. Kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi. Formuoti sausainius. Tarp sausainių turėtų būti apie 5 cm. tarpai. (sausainiai kepdami labai išplatėja). Kepti sausainius apie 13 minučių,  arba kol kraštai gražiai parus, o vidus dar bus šiek tiek drėgnas ir minkštas. Išimti iš orkaitės ir kelias minutes atvėsinti ant grotelių. Tuomet perkelti ant grotelių ir visiškai atvėsinti.

Skonis: 10/10 Daug kartų gaminta ir visada tokia pat skani
Sudėtingumas: Nėra sunku
Porcijų skaičius: 2,5 standartinės kepimo skardos
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Šaltinis: http://zoomyummy.com 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;