2012 m. lapkričio 24 d., šeštadienis

Apelsininė vištiena



Ingredientai:

Mėsai
4 vištienos krūtinėlės be odos (supjaustyti kubeliais)
1 stiklinė miltų
1 kiaušinis (lengvai išplaktas)
¼ šaukštelio druskos
pipirų
aliejus (kepimui)

Apelsinų padažui
1 stiklinė vandens + 1/4 krakmolui ištirpinti
1 apelsino sulčių 
½ citrinos sulčių
1/3 stiklinės ryžių acto
2 ½ šaukštai sojų padažo
2 šaukštai apelsino žievelės (tarkuotos)
1 stiklinė rudojo cukraus
½ arbatinio šaukštelio imbiero šaknies (maltos)
3 česnako skiltelės (susmulkintos)
1½ šaukšto krakmolo

Gaminimas
Vištienos paruošimas
Sumaišykite miltus, druską ir pipirus. Pamirkykite vištieną kiaušinių mišinyje ir apvoliokite miltuose. Įkaitinkite aliejų, sudėkite vištieną. Virimo laikas laikas priklauso nuo vištienos kubelių dydžio. Kol vištiena verda pasiruoškite padažą. Dideliame puode sumaišykite  vandenį, citrinos sultis, apelsinų sultis, ryžių actą ir sojos padažą. Pavirkite mišinį ant vidutinio karščio keletą minučių. Sudėkite rudąjį cukrų, apelsino žievelę, imbierą, česnaką.  Viską užvirkite.  Mažame inde sumaišykite krakmolą  su 1/4 stiklinės vandens ir gerai išmaišykite. Lėtai maišydami krakmolo mišinį  supilkite į padažą, maišykite kol jis sutirštės. Užpilkite padažu išvirtą vištieną ir patiekite.

Skonis: 10/10 Daug kartų gaminta ir visada tokia pat skani
Sudėtingumas: Nėra sunku
Porcijų skaičius: 4 asmenims
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Šaltinis: http://blogchef.net su savo interpretacijomis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;