2012 m. rugsėjo 28 d., penktadienis

Mėsos kukuliai su troškintais moliūgais




Ingredientai

Kukuliams
500 g kiaulienos
Gelsvės
Mėtos
Druskos
2 skiltelės česnako
1 kiaušinis
6 šaukštai džiuvėsėlių
1 šaukštelis maltų paprikų

Troškintiems moliūgams
1 šaukštelis tyro alyuogių aliejaus
1 skiltelė česnako
500 g moliūgo minkštimo
125 g ml daržovių sultinio arba vandens
druskos
pipirų
žiupsnelis tarkuoto muskato
gelsvės
4-6 pitos duonelės
natūralaus jogurto

Gaminimas
Visus kukuliams skirtus produktus sudėkite į nemažą dubenį ir gerai išmaišykite. Drėgnomis rankomis darykite nedidelius kukulius (graikiško riešuto dydžio). Padarytus kukulius išdėliokite ant kepimo skardos ištiestos kepimo popieriumi ir kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 200 laipsnių apie 20- 30 minučių. Kepimo laikas priklauso nuo kukulių dydžio. 
Kol kepa kukuliai, puode įkaitinkite aliejų, suberkite kapotą česnaką ir kaitinkite kol suminkštės. Supjaustyta moliūgą suberkite į puodą ir užpilkite sultiniu, paskaninkite druska ir pipirais. Kai skystis užvirs, sumažinkite karštį ir troškinkite su uždengtu dangčiu kol suminkštės bet dar bus gana tvirtas.
Nukelkite dangtį, paskaninkite muskato riešutu ir gelsve, sudėkite mėsos kukulius, padidinkite karštį ir kaitinkite kol skystis nugaruos. Patiekite su pitos duonele ir  šiek tiek natūralaus jogurto.

  • Skonis: 9/10 
  • Porcijų skaičius: 4- 6 asmenims
  • Ar gaminčiau dar kartą:  Taip
  • Šaltinis: Žurnalas "Virtuvė" Nr. 11 (30)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;