2012 m. birželio 3 d., sekmadienis

Kondensuoto pieno keksas


Ingredientai

226 g sviesto, kambario temperatūros
200 g miltų
¾ arb.š. kepimo miltelių

100 g cukraus pudros
1 arb.š. vanilės esencijos
1 arb.š. druskos

240 g saldinto kondensuoto pieno
3 kiaušiniai


Gaminimas

Įkaitinti orkaitę iki 170 C temperatūros. Ištepti sviestu ar ištiesti kepimo popieriumi 26 x 12 cm dydžio kepimo indą.

Cukraus pudrą, sviestą, druską išplakti, kol masė taps puri, apie 2 minutes. Supilti kondensuotą pieną ir išmaišyti iki lygios masės. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, ir įmaišyti juos į plakinį. Įmušti kiaušinius, supilti vanilės esenciją ir vėl išmaišyti iki vientisos masės.
Gautą tešlą sukrėsti į paruoštą kepimo indą ir kepti, kol gražiai parus, apie valandą. Visiškai atvėsinti.

  • Skonis: 9/10  Labai greitas ir skanus
  • Porcijų skaičius:  6-8 asmenims
  • Ar gaminčiau dar kartą:  Taip
  • Šaltinis:  http://www.sauletavirtuve.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;