Ingredientai
1,5 stiklinės cukraus
3 stiklinės miltų
½ stiklinės aliejaus
1 stiklinė gazuoto mineralinio
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
3 šaukšteliai
kepimo miltelių
Gaminimas
Suplakti kiaušinius, suberti cukrų ir vaniliną bei kepimo miltelius, supilti gazuotą vandenį, aliejų ir miltus, gerai išplakti. Tešlą padalyti į 2 dalis: į pirmą įdėti 2 šaukštus kakavos, į kitą dar 2 šaukštus miltų.
Kepimo formą apšlakstyti vandeniu, paimti 1,5 saukšto baltosios masės ir įpilti į formos vidurį, po to rudosios masės į baltosios vidurį, tada į rudosios vidurį vėl pusantro šaukšto baltosios ir t.t. Įkaitinti orkaitę iki 175 laipsnių ir kepti 60minučių arba kol medinis pagaliukas ištraukus iš tešlos bus sausas.
- Skonis: 9/10 Labai paprastas, bet puikiai tinka, kai artėjant savaitgaliui vietoje stiklinės mineralinio gali pasiulyti keksą
- Sudėtingumas: lengva
- Porcijų skaičius: 24cm skersmens tortinė forma
- Ar gaminčiau dar kartą: Taip
- Šaltinis: SM
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą