2012 m. balandžio 27 d., penktadienis

Dryžuotas keksas






Ingredientai

5 kiaušiniai
1,5 stiklinės cukraus
3 stiklinės miltų
½ stiklinės aliejaus
1 stiklinė gazuoto mineralinio
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
3 šaukšteliai kepimo miltelių


Gaminimas


Suplakti kiaušinius,  suberti cukrų ir vaniliną bei kepimo miltelius, supilti gazuotą vandenį, aliejų ir miltus, gerai išplakti. Tešlą padalyti į 2 dalis: į pirmą įdėti 2 šaukštus kakavos, į kitą dar 2 šaukštus miltų.
Kepimo formą apšlakstyti vandeniu, paimti 1,5 saukšto baltosios masės ir įpilti į formos vidurį, po to rudosios masės į baltosios vidurį, tada į rudosios vidurį vėl pusantro šaukšto baltosios ir t.t. Įkaitinti orkaitę iki 175 laipsnių ir kepti 60minučių arba kol medinis pagaliukas ištraukus iš tešlos bus sausas.


  • Skonis: 9/10  Labai paprastas, bet puikiai tinka, kai artėjant savaitgaliui vietoje stiklinės mineralinio gali pasiulyti keksą 
  • Sudėtingumas: lengva
  • Porcijų skaičius: 24cm skersmens tortinė forma
  • Ar gaminčiau dar kartą:  Taip
  • Šaltinis: SM

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;