2012 m. vasario 26 d., sekmadienis

Obuoliu ir pankoliu įdaryti kiaulienos suktinukai


Ingredientai

4 plonų kiaulienos pjausnių
1 mažas obuolys supjaustytas stambiai
1 nedidelis pankolio svogūnas, stambiai supjaustytas
1/2  svogūno, kapotas
1 skiltelė česnako, smulkintą
2 šaukštai miltų
2 šaukštai alyvuogių aliejaus

1 stiklinė balto sauso vyno
2 šaukštai grietinės 

Gaminimas

Aliejuje pakepiname svogūną, suberiame obuolius ir pankolį, pakepiname 3-5 minutes, kol  lengvai suminkštės, iberiame druskos ir pipirų ir česnaką ir miltus. Viską sumaišome ir leidžiame atvėsti. Kol vėsta įdaras kiauliena lengvai išdaužome su virtiviniu plaktuku. Tuomet įdarą dedame į mėsos vidurį ir susukame, apsukame virtuvine virvele. Paruoštus suktinukus lengvai apkepiname įkaitintoje keptuvėje kol šiek tiek parus. Apkepusius suktinuksu dedame į kepimo skardą, užpilame vynu ir grietine. Dedame į įkaitusią orkaitę iki 200 C ir kepame 30 minučių arba kol mėsa bus iškepus. 

Skonis: 9/10
Sudėtingumas: Greita ir lengva
Porcijų skaičius: 4 asmenims
Ar gaminčiau dar kartą: Taip 
Šaltinis: http://www.heathersdish.com su savo interpratecijomis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;