Ingredientai
4 plonų kiaulienos pjausnių
1 mažas obuolys supjaustytas stambiai
1 nedidelis pankolio svogūnas, stambiai supjaustytas
1/2 svogūno, kapotas
1 skiltelė česnako, smulkintą
2 šaukštai miltų
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 stiklinė balto sauso vyno
2 šaukštai grietinės
Gaminimas
Aliejuje pakepiname svogūną, suberiame obuolius ir pankolį, pakepiname 3-5 minutes, kol lengvai suminkštės, iberiame druskos ir pipirų ir česnaką ir miltus. Viską sumaišome ir leidžiame atvėsti. Kol vėsta įdaras kiauliena lengvai išdaužome su virtiviniu plaktuku. Tuomet įdarą dedame į mėsos vidurį ir susukame, apsukame virtuvine virvele. Paruoštus suktinukus lengvai apkepiname įkaitintoje keptuvėje kol šiek tiek parus. Apkepusius suktinuksu dedame į kepimo skardą, užpilame vynu ir grietine. Dedame į įkaitusią orkaitę iki 200 C ir kepame 30 minučių arba kol mėsa bus iškepus.
Skonis: 9/10
Sudėtingumas: Greita ir lengva
Porcijų skaičius: 4 asmenimsSudėtingumas: Greita ir lengva
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą