2011 m. gruodžio 5 d., pirmadienis

Obuolių-morkų pyragas



Ingredientai:
300 g obuolių
100 g morkų
50 g cukraus
50 g margarino
25 g miltų,

25 g krakmolo
30-40 g skaldytų migdolų
2 kiaušiniai
pora šaukštų citrinos sulčių
3 šaukštai apelsinų džemo
1 šaukštelis kepimo miltelių
2 šaukštų cukraus pudros pabarstymui


Gaminimas:
Trynius išsukti su margarinu ir visu cukrumi. Tada įmaišyti miltus, krakmolą, kepimo miltelius. Po to įmaišyti smulkiai (bulvine tarka) tarkuotą morką ir vieną sutarkuotą obuolį bei migdolus. Baltymus išplakti ir įmaišyti į tešlą. Tešlą dėti į kepimo formą išteptą margarinu. Likusius obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti gražiomis skiltelėmis, jas išdėlioti ant tešlos vainikėliu ir pašlakstyti citrinos sultimis. Pyragą kepti įkaitintoje 180C orkaitėje apie 35-45 min. Dar karštą pyragą aptepti apelsinų džemu ir pabarstyti cukraus pudra. 

Skonis: 9.5/10 Kai užmaišiau tešlą, maniau, kad jau čia tai tikrai nieko nesigaus. Bet gavosi puikiai. Likau nustebinta!
Sudėtingumas: lengva
Porcijų skaičius: siūlau kepti iš dvigubos porcijos, aš kepiau iš pusės porcijos, tai gavosi plonas. Orginalus receptas buvo iš dvigubos porcijos.
Ar gaminčiau dar kartą: Taip 
Šaltinis: SM

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;