2011 m. gruodžio 29 d., ketvirtadienis

Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas


Ingredientai

170 g margarino
60 g rudojo cukraus
60 g cukraus
3 kiaušiniai
1 šaukštai apelsinų džemo
1 lašai vanilės esencijos
1 šaukštai skysto medaus
833 g džiovintų vaisių (razinos, datulės,  abrikosai, obuoliai)
250 gr. miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštai prieskonių meduoliams
170 ml  starkos


Gaminimas

Stambesnius džiovintus vaisius supjaustyti 1 cm storio juostelėmis. Užpilkite starka ir leiskite pastovėti per naktį.

Sviestą išsukite su cukrumi iki purumo, sudėkite kiaušinius ir gerai viską išplakite. Supilkite visus skystus produktus ir vėl išplakite. Galiausiai suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Kai gausis vientisa masė, į ją suberkite vaisius. Kepimo skardą išklokite dvigubu kepimo popieriumi, paliekant aukštus popieriaus kraštus. Sukrėskite viską vis šaukštu paspaudant, kad neliktų oro tarpų. Išlyginkite paviršių ir krestelkite visą formą į stalą.  Įkaitintoje iki 150°orkaitėje pyragą reikia kepti 2 valandas. Iškeptą pyragą palikite skardoje iki visiško atvėsimo. Tada išimkite iš formos ir su visu popieriumi dėkite į polietileno maišą bent savaitei ar dviem, kad subręstų skonis.

Skonis: 9.5/10
Sudėtingumas: nėra sunku tik reikia kantrybės
Porcijų skaičius: 24 cm skersmens tortinė
Ar gaminčiau dar kartą: Taip 
Šaltinis: http://skanusgyvenimas.blogspot.com su savo interpretacijomis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;