Ingredientai:
30 g razinų
30 g džiovintų abrikosų
30 g datulių
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
140 g iškylančių miltų (100 g miltų 3 g kepimo miltelių)
30 g cukraus
1 šaukštas cukraus sirupo
1 kiaušinis
30 g lydyto sviesto
140 ml karšto vandens
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių karščio. Virtuviniu smulkintuvu sutrinkite - sumalkite džiovintus vaisius. Mišinį sukrėskite į dubenį su cukrumi, sirupu, kiaušiniu bei tirpintu sviestu ir viską išmaišykite. Paskui įpilkite karšto vandens, suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išplakite. Tešlą padalinkite į 24 mažus keksiukus. Kepkite 12- 15 minučių.
Per tą laiką pasiruoškite keksiukų glajų. Iškeptus ir atvėsusius galima dekoruoti.
Skonis: 9.5/10
Sudėtingumas: lengva
Porcijų skaičius: ~24 maži keksiukai
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą