2011 m. lapkričio 25 d., penktadienis

Challa pynelė


Ingredientai:
100 ml vandens
8 g šviežių mielių
250 g miltų
1/2 a.š. druskos
1 v.š. skysto medaus
1 kiaušinis (išplaktas)
30 g sviesto (išlydyto ir ataušusio)
Aptepimui: kiaušinio trynio su šlakeliu pieno bei aguonų


Gaminimas:
Į drungną vandenį sudėti mieles ir gerai išmaišyti, kad šios ištirptų. Miltus kartu su druska susiberti į dubenį ir padarius viduryje duobelę, supilti mielių ir vandens mišinį. Pamaišyti su trupučiu miltų ir palikti uždengus mielėms sureaguoti. Po 20 minučių į dubenį supilti paplaktą kiaušinį, medų bei sviestą ir užminkyti elastingą tešlą.  Tešlą dėti į dubenį, uždengti ir leisti kilti kol ji padvigubės. Gautą tešlą išsikrėsti ant stalo, susignaibyti į tris vienodas dalis ir jas išvolioti į volelius. Supinti kasą ir padėjus ant kepimo popieriaus uždengti ir leisti kilti, kol ši padvigubės. Iškilusią tešlą aptepti kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, užbarstyti aguonomis ir kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180°  30-35 min.


Skonis: 9.5/10
Sudėtingumas: užtrunka
Porcijų skaičius: viena pynė (nėra didelė)
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Šaltinis: http://aguonele.blogspot.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;