2011 m. spalio 30 d., sekmadienis

Tomo vaikystės tortas



Šį kartą naudojau morengų likučius,užtat negaliu pasakyti kiek sunaudojau baltymų. Kepiau šveicariškus morengus.

Šveicariški morengai
Ingredientai:
kiaušiniai
cukrus

Gaminimas:
Imamas norimas kiekis kiaušinių baltymų ir dvigubai didesnis kiekis (gramais) cukraus. Baltymai ir cukrus išmaišomi, dubuo įstatomas į karšto vandens vonelę ir plakama, kol morengas pasiekia aukštesnę, nei kūno temperatūrą (apie 38 laipsnius – prisilietus atrodys šiltas). Tada iškeliamas iš vonelės ir plakama, iki atvės iki kambario temperatūros.
Konditeriniu maišeliu formuojamos norimos figūros ant kepimo popieriaus, silikoninio pagrindo ar aliejumi pateptos skardos. Kepama 100 laipsnių temperatūroje apie pusantros valandos.
Kremas:
400 g sviesto
1 skardinė kondensuoto pieno (kambario temperatūros)
1 šaukštas kakavos (kambario temperatūros)

Gaminimas:
Išplakti kondensuotą pieną su sviestu ir kakava. Patartina plakti rankine šluotele.

Torto surinkimas:
Morengus pamirkyti kreme ir sudėti piramidės forma. Sudėjus visus morengus, viršų  sulaistyti šokoladiniu glajumi.



Skonis: 9.5/10
Sudėtingumas: lengva
Porcijų skaičius: Kremą gaminau iš trečdalio, gavosi mažuliukas, bet paragauti užteko 4 suaugusiems ir 2 vaikams
Ar gaminčiau dar kartą: Taip 

Šaltinis: Kremas anytos, morengai http://kristi.erdves.lt


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;