2011 m. spalio 10 d., pirmadienis

Mielinės bandelės



Ingredientai:
Tešlai
500 g miltų
21 g šviežių mielių
250 ml pieno
40 g cukraus
50 g minkšto sviesto
1 kiaušinio
žiupsnelio druskos

Įdarui:
7 mažos dešrelės
Raudonėlio
ir
4 obuoliai
cinamonas
cukrus
Aptepimui:
1 kiaušinis
2 šaukštai pieno

Gaminimas:
Pieną pašildyti iki 38° ir jame įmaišius cukrų bei mieles leisti joms suputoti  pastačius šiltai. Kitame inde susiberti miltus, gabaliukais pjaustyta sviestą, įmušti kiaušinį, susiberti druską. Suputojusias mieles supilti į miltų mišinį ir užminkyti tešlą. Tešlą minkyti 10- 15 min. Kai  ji pradės puškuoti, uždengti ir pastatyti šiltai kad kiltų.
Kol tešla kyla, pasidaryti vaisinį įdarą. Obuolius nuplauti, nulupti odelę, išimti sėklas, supjaustyti kubeliais. Apibarstyti cukrumi ir cinamonu.
Pakilusią tešlą iškočioti 1 cm storiu.  Dešreles susukti į tešlą ir suformuoti bandeles (Bandelių formavimasStatyti vėl šiltai, kad pakiltų. Pakilusias bandeles aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu, ir apiberti raudonėliu. Įkaitintoje iki 200 laipsnių karščio orkaitėje kepti 20-25 min, kol gražiai paruduos.
Iš likusios tešlos peiliu išsispausti kvadratus. Ant kiekvieno uždėti po 1-2 arbatinį šaukštelį  vaisių įdaro, sulipdyti ir dėti ant kepimo popieriaus. (Bandelių formavimas) Statyti vėl šiltai, kad pakiltų. Pakilusias bandeles aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu ir užberti cukrumi. Įkaitintoje orkaite iki 200 laipsnių karščio kepti 20-25 min, kol gražiai paruduos. 

Skonis: 9/10
Sudėtingumas: lengva, tik reikia laiko
Porcijų skaičius: ~7 bandelės su mėsa ir 7 bandelės su obuoliais
Ar gaminčiau dar kartą: Taip 
Šaltinis: SM, http://www.sauletavirtuve.lthttp://skanusgyvenimas.blogspot.com/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;