Ingredientai:
1200 g bulvių
2/3 puodelio miltų
6 stiklinės pusriebio pieno
1 stiklinė čederio sūrio
druskos
pipirų
1 stiklinė grietinėles
3/4 stiklinės pjaustytų svogūnų
6 juostelės kumpio, supjaustyto ir paskrudinto
Gaminimas:
Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių, bulves subadyti šakute ir kepti 1 valandą laiko arba kol iškeps. Iškepusias atvėsinkite, nulupkite ir stambiai sutrupinkite rankomis. Miltus pakepinkite puode, palaipsniui pilkite pieną ir maišykite šluotele. Virkite kol sutirštės ir pradės burbuliuoti. Sudėkite bulves, 3/4 stiklinės sūrio, druską, pipirus. Virkite maišydami kol išsilydys sūris.
Grietinėlę supilkite į keptuvę ir sudėkite svogūnus, viską patroškinkite 10 minučių ant lengvos kaitros.
Sriubą pilkite į dubenėlį, ant viršaus užberkite sūrio, svogūnų ir kumpio.
Skonis: 8/10 (skanu, bet sunki, tinka žiemos vakarams)
Sudėtingumas: lengva
Porcijų skaičius: ~8 asmenimsSudėtingumas: lengva
Ar gaminčiau dar kartą: Taip, bet dar negreitai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą