2011 m. spalio 30 d., sekmadienis

Keptas upėtakis su šalaviju ir citrina





 

Ingredientai:
upėtakis
2-3 šakelės šalavijų
1 citrina
100 g juostelėmis pjaustyto kumpio
druska
pipirai


Gaminimas:
Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių karščio.
Kumpio juosteles išdėlioti ant kepimo skardos ištiestos kepimo popieriumi. Kepti orkaitėje 10 minučių. Citriną supjaustykite riekelėmis, žuvies išorę ir vidų įtrinkite druska ir pipirais, sudeliokite citrinos riekeles ir šalavijų lapelius. Iškeptą kumpį atvėsinkite ir sudėkite ant žuvies.  Tokią žuvį dėkite į kepimo skardą ir uždenkite folija. Kepkite orkaitėje 1 valandą arba kol žuvis iškeps, kai žuvis iškeps, nuimkite foliją ir įjunkite grilio funkciją ir dar pakepkite keletą minučių, kad šoninė gražiai apskrustų.

Skonis: 9.5/10
Sudėtingumas: lengva
Porcijų skaičius: 4-5 asmenims (priklausomai nuo žuvies dydžio)
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Šaltinis: sanzar
Papildoma informacija: iškeptos žuvies nuotraukos neturiu, suvalgėm greičiau nei spėjau nufotografuoti

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;