Ingredientai:
Tešlai:
500 g miltų
250 g pieno
25 g šlapių mielių
2 kiaušinių tryniai
100 g cukraus
100 g margarino (arba sviesto)
5 g (1 arbatinis šaukštelis) druskos
Vanilino
Įdarui:
50 g sviesto,
cukraus,
cinamono,
sauja graikinių riešutų,
sauja džiovintų obuolių.
Aptepimui:
2 kiaušinių tryniai
2 šaukštai pieno
Gaminimas:
Produktai turi būti kambario temperatūros. Mieles užpilti pora šaukštų pieno (pašildyto iki ~ 38 laipsnių) ir idėti šaukštelį cukraus ir palikti šiltai. Paprastai suputoja per 10-20 minučių. Tuomet maišyti visus kitus produktus ir minkyti tešlą. Tešlą paminkyti bent 15 minučių (galima ir su elektriniu plaktuvu). Suminkius tešlą palikti pridengus šiltai kol tešla padvigubės.
Kai tešla paruošta belieka iškočioti, patepti išlydytu (bet ne karštu!) sviestu (~50 g), gana gausiai pabarstyti cukrumi ir cinamonu, riešutais, ir išmirkytais ir susmulkintais obuoliais. Suvynioti ir supjaustyti riekelėmis. Vynioti reikėtų standžiai. Bandeles sudėti į skardą, patepti trynių plakiniu sumaišytu su pienu. Kepti ~200 laipsnių temperatūroje apie 15- 20 minučių.
Skonis: 9,5/10
Sudėtingumas: nesudėtinga
Porcijų skaičius: ~ 2 pilnos skardosSudėtingumas: nesudėtinga
Ar gaminčiau dar kartą: Taip!
Šaltinis: SM su savo interpretacijomis
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą