2013 m. gruodžio 26 d., ketvirtadienis

Kalėdiniai sausainiai su čili pipirais


Ingredientai

Sausiainiai:
115 g sviesto
115 g rudojo cukraus
1 kiaušinis, išplaktas
115 g cukraus sirupo
400 g miltų
3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis druskos
5 ml arba 1 arbatinis šaukštelis malto imbiero
2,5 ml arba 1/2 arbatinio šauštelio maltų gvazdikėlių
1,5 ml arba 1/4 arbatinio šaukštelio maltų čili pipirų

Glajus:
50 g cukraus pudros
75 ml vandens
225 g juodojo šokolado
skaldytų migdolų


Gaminimas

Sviestą ir cukrų ištrinkite iki vientisos masės. Sudėkite kiaušinį, cukraus sirupą. Suberkite persijotus miltus, druską, kepimo miltelius, imbierą, gvazdikėlius ir pipirus. Tešlą išminkykite iki vientisos masės. Išminkytą tešlą susukite į polietileną ir atvėsinkite šaldytuve 30 minučių. 
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių karščio, kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi. Formuokite sausainius ir kepkite apie 10 minučių. Iškepusius 5 minutes vėsinkite kepimo skardoje, vėliau perkelkite ant grotelių, kad visai atvėstų. 
Kol sausainiai vėsta, pasiruoškite šokoladinį glajų. Vandenį ir cukrų pašildykite, kol cukrus ištirps. Masei užvirus, pakaitinkite 1 minutę arba kol pradės formuotis sirupas. Tuomet masę atvėsinkite keletą minučių ir sudėkite šokoladą. Maišykite kol šokoladas ištirps, iki vientisos masės. 

 Atvėsusius sausainius aptepkite šokoladu, apibarstykite riešutais. Leiskite šokoladui sustingti. 

  • Skonis: 10/10 Gustui ir Ignui labai patiko, sausainiai nebuvo aštrūs. Labai svarbu aplieti šokoladu, nes kitaip sausainiai bus kieti. Šokoladas juos suminkština ir padaro dar skanesnius . 
  • Porcijų skaičius: 2 kepimo skardos
  • Ar gaminčiau dar kartą:  Taip
  • Šaltinis: Knyga Hilaire Walden " Kokkens bog om Cookies"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;