Ingredientai
Varškės įdarui:
250 g varškės
50 g cukraus
2 kiaušiniai
vanilinio cukraus pagal skonį
1 v.š. krakmolo
1 a.š. tarkuotos citrinos žieves
Aguonų įdarui:
80 gmaltų aguonų
50 ml pieno
30 g cukraus
1 kiaušinis
2 v.š. maltų džiūvėsių
Tešlai:
100 g šalto sviesto
50 g cukraus
150 g miltų
sauja graikinių riešutų
250 g varškės
50 g cukraus
2 kiaušiniai
vanilinio cukraus pagal skonį
1 v.š. krakmolo
1 a.š. tarkuotos citrinos žieves
Aguonų įdarui:
80 gmaltų aguonų
50 ml pieno
30 g cukraus
1 kiaušinis
2 v.š. maltų džiūvėsių
Tešlai:
100 g šalto sviesto
50 g cukraus
150 g miltų
sauja graikinių riešutų
Gaminimas
Pirmiausia paruoškite aguonų įdarą, nes jis turės atvėsti. Į puodą, supilkite pieną, cukrų aguonas ir maišant pakaitinkite beveik iki užvirimo. Palikite ataušti. Įmuškite kiaušinį, sudėkite džiūvėsius ir gerai viską išmaišykite.
Varškės įdarui varškę surtrinkite su cukrumi ir kiaušiniais. Suberkite krakmolą, citrinos žievelę ir išmaišykite.
Tešlai sviestą smulkiai supjaustykite, suberkite cukrų, miltus ir rankomis sutrupinkite į trupinius.
Kepimo formą ištepkite sviestu. Imkite daugiau nei pusę tešlos ir išklokite ja kepimo formą, suformuokite šonus. Paimkite nedidelį gabaliuką tešlos, suformuokite rutuliuką ir dėkite į vidurį formos. Šaukštu aplink ratu sudėkite aguonas. Aplink aguonas sudėkite ratu varškę, vėl aguonas ir vėl varškę. Į likusią tešlą įmaišykite smulkintus riešutus ir tais trupiniais apibarstykite pyrago viršų. Kepkite 180 C temperatūros orkaitėje 40 min.
Skonis: 9/10 Antrą dieną daug skanesnis, nei pirmą.
Sudėtingumas: Nieko sudėtingo
Porcijų skaičius: 24 cm skermens kepimo forma
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą