Ingredientai
Sūrio pyrago sluoksnis
230 g kreminio sūrio, kambario temperatūros
2/3 stiklinės cukraus
žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
1/3 stiklinės grietinės
1/3 stiklinės grietinėlės
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
Raudono aksomo sluoksniui
2 1/2 stiklinės miltų
1 1/2 stiklinės cukraus
3 šaukštai nesaldintos kakavos
1 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo sodos
1 šaukštelis druskos
2 kiaušiniai, kambario temperatūros
1 1/2 stiklinės rapsų aliejus
1 stiklinė kefyro
60 ml raudonų maistinių dažų
2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto
2 arbatiniai šaukšteliai baltojo vyno acto
Kremas
2 1/2 stiklinės cukraus pudros
230 g kreminio sūrio, kambario temperatūros
1/2 stiklinės nesūdyto sviesto, kambario temperatūros
1 šaukštas vanilės ekstrakto
Gaminimas
Sūrio pyrago sluoksnis
Įkaitinkite orkaitę iki 160C. Sviesu pateplite kepimo formą ir įtieskite kepimo popierių. Didelę kepimo skardą su verdančiu vandeniu padėkite apatiniame orkaitės trečdalyje. Kepimo formą apsukite folija dvigubu sluoksniu (apsaugoti kepinį nuo vandens, nes pyragą kepsime vandens pripildytoje skardoje). Dideliame dubenyje elektriniu mikseriu sumaišykite kreminį sūrį, cukrų, druską viską gerai išmaišyti. Sudėkite kiaušinius, vieną po kito, gerai išplakdami po kiekvieno kiaušinio. Galiausiai įmaišykite grietinę, grietinėlę ir vanilę. Supilkite tešlą į paruoštą skardą. Atsargiai, jei reikia papildykite skardą karštu vandeniu iš virdulio. Įpilti vandens, kad apsemtų apie 2,5 cm folijos palei kepimo formos kraštus. Kepti 45 minutes. Iškeptą sluoksnį vėsinkite ant grotelių bent valandą. Atvėsus, įdėkite lėkštę į šaldiklį ir tegul sūrio pyragas visiškai užšąla. Šaldomas gali būti kelias valandas arba per naktį.
Raudonieji torto sluoksniai
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Sviesu patepkite kepimo formas. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kakavos miltelius, kepimo sodą ir druską. Sudėkite kiaušinius, aliejų, kefyrą, maistinius dažus, vanilę ir actą. Viską gerai išmaišykite ir išplakite. Padalinkite lygiai ir supilkite tešlą į paruoštas kepimo formas. Kepti 30-35 minutes arba tol, kol medinis pagaliukas įsmeigtas į centrą ištraukus bus su keliais drėgnais trupiniais. Leiskite atvėsti ant grotelių 10 minučių. Tada išimkite iš kepimo formų, kad atauštų visiškai.
Glaisto paruošimas
Dideliame dubenyje elektriniu mikseriu sumaišykite cukraus pudrą, kreminį sūrį, sviestą ir vanilę maišykite iki vientisos masės.
Torto surinkimas
Pirmas raudonas sluoknis, tuomet įšimkite iš šaldiklio sūrio sluosknį, jį dėkite ant pirmojo raudono sluoksnio kepimo popieriumi į viršų, tuomet nulupkite kepimo popierių. Antrąjį raudoną sluoksnį dėkite ant sūrio sluoksnio.
Torto aptepimas
Plona mentele padengti tortą plonu glaisto sluoksniu. Būtinai nuvalykite mentele kiekvieną kartą, kai ketinate vėl pamerkti, kad trupinių nepribyrėtų į bendrą puodą. Apteptą tortą dėkite į šaldytuvą 30 minučių. Kai pirmasis sluoksnis sutvirtėja, tepkite 2 sluoksnį. Uždėkite samtelį glaisto ant torto viršaus. Naudokite ilgą, ploną mentelę tolygiai išskirstyti glaistą po paviršių ir tada glaistu aptepkite torto šonus. Papuoškite pagal savo skonį. Aš rekomenduoju dekoruoti šonus raudonais trupiniais, o viršų - gėlytėmis iš glaisto.
Skonis: 10/10
Sudėtingumas: užima laiko ir reikalauja patirties
Porcijų skaičius: 24 cm skersmens kepimo forma
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą