2013 m. vasario 12 d., antradienis

Grietiniečiai


Ingredientai

Tešla
~ 300 gr. miltų
90 gr. cukraus
100 g sviesto
1 kiaušinis
100 gr. grietinės
žiupsnelis druskos
1,5 šaukštelio kepimo miltelių

Įdaras
~ 100 gr.  švelniosios varškės 
25 gr. miltų
1 kiaušinis
keli lašeliai vanilės esencijos



Gaminimas


Pasiruošti įdarą - sumaišyti visus nurodytus produktus.


Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, supilti išplaktą kiaušinį ir maišant po šaukštą dėti grietinę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir labai greitai sujungti su sviestine mase. Nepermaišyti. Tešlą iškočioti apie 0,5 cm storio ir išspausti maždaug 10 cm skersmens paplotėlius. Ant vienos pusės uždėti įdaro ir pridengti kita puse. Kraštų stipriai neužspausti (uždengti tik tiek, kad nesimatytų varškės), nes kepant sutrūkinės. Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 200 С orkaitėje apie 20 minučių arba kol gražiai pagels.




Skonis: 10/10 Aš pirmą kartą ragavau, bet labai patiko
Sudėtingumas: Nėra sunku
Porcijų skaičius: apie 2 skardas
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Šaltinis:  http://aj-receptai.blogspot.dk

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;