Ingredientai
25 g mielių
2 dl vandens
1 kiaušinis
100 g varškės
1/2 šaukštelio druskos
1 šaukštelis cukraus
400 g miltų
25 g kambario temperatūros sviesto
1 kiaušinis aptepimui
2 šaukštai aguonų
Gaminimas
Mieles ištrinkite. Įpilkite šiltą vandenį ir išmaišykite iki vientisos masės. Į mielinę masę sudėkite kiaušinį, varškę, druską, cukrų ir didesnę dalį miltų. Įminkykite sviestą ir sudėkite likusius miltus ir gerai išminkykite. Suminkius tešlą palikti pridengus šiltai kol tešla padvigubės. Tešlą padalinkykite į 10 dalių, suformuokite bandeles. Leiskite iškilti iki dvigubo dydžio, aptepkite kiaušinio baltymu ir apibarstykite aguonomis. Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 225 laipsnių 15-20 minučių.
Skonis: 9,5/10
Sudėtingumas: nesudėtinga
Porcijų skaičius: 10 vntSudėtingumas: nesudėtinga
Ar gaminčiau dar kartą: Taip!
Šaltinis: Knyga "Gyldendals Bagebog"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą