2013 m. birželio 26 d., trečiadienis

Grikių miltų sausainiai



Ingredientai:

Tešlai

200 g grikių miltų
130 g kvietinių miltų
150 g cukraus
180 g minkšto sviesto
2 kiaušinių
60 ml grietinėlės 35 %
žiupsnelio druskos

Pabarstymui

1 v. š. aguonų
1 v. š. cukraus

Gaminimas:

Sumaišyti miltus, cukrų, druską, sudėti sviestą ir viską sutrinti rankomis į trupinius. Trynius lengvai išplakti su grietinėle, supilti į miltus ir suminkyti tešlą. Iš jos padaryti du ritinėlius, suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą 2 val. arba į šaldymo kamerą 1 val.



Išimti ritinėlius, patepti kiaušinio baltymu ir apvolioti sumaišytame cukruje su aguonomis. Supjaustyti nestorais ritinėliais, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių 15 min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;