Ingredientai:
Tešlai
200 g grikių miltų
130 g kvietinių miltų
150 g cukraus
180 g minkšto sviesto
2 kiaušinių
60 ml grietinėlės 35 %
žiupsnelio druskos
Pabarstymui
1 v. š. aguonų
1 v. š. cukraus
Gaminimas:
Sumaišyti miltus, cukrų, druską, sudėti sviestą ir viską sutrinti rankomis į trupinius. Trynius lengvai išplakti su grietinėle, supilti į miltus ir suminkyti tešlą. Iš jos padaryti du ritinėlius, suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą 2 val. arba į šaldymo kamerą 1 val.
Išimti ritinėlius, patepti kiaušinio baltymu ir apvolioti sumaišytame cukruje su aguonomis. Supjaustyti nestorais ritinėliais, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių 15 min.
- Skonis: 9/10
- Porcijų skaičius: 2 kepimo skardos
- Ar gaminčiau dar kartą: Taip
- Šaltinis:http://www.virtuveskerteles.lt
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą