2013 m. gegužės 5 d., sekmadienis

Varškės ir špinatų apkepas





Ingredientai

Tešla
125 g miltų
žiupsnelis druskos
75 g šalto sviesto, supjaustyto mažais kubeliais
šalto vandens
1/2 šaukštelio tarkuoto muskato riešut0


Įdaras
250 g šaldytų špinatų
2 šaukštai sviesto
druksa
pipirai
1 1/2 dl grietinėlės
3 kiaušiniai
125 g varškės
25 g kedro riešutų




Gaminimas


Persijokite miltus, druską ir muskato riešutą. Sudėkite sviestą ir virtuviniu mikseriu maišykite kol masė taps biri. Įpilkite vandens tiek, kad tešlą būtų galima sulipdyti. Tuomet tešlą iškočiokite ir įdėkite  į kepimo formą, prie jos priremdami. Ant tešlos uždėkite kepimo popierių ir įberkite pupelių ar kitų kruopų ir įdėkite tešlą į šaldytuvą 30 minučių. Ištraukę tešlą iš šaldytuvo, įdėkite į  iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 10 minučių. Tuomet išimkite kepimo popierių su kruopomis. Atitirpinkite špinatus, sudėkite į įkaitintą keptuvę su sviestu ir kepinkite kol išgaruos vanduo. Pabarstykite druska ir pipirais. Varškę barstykite ant tešlos pagrindo, tuomet sudėkite špinatus. Grietinėlę sumaišykite su kiaušiniais ir užpilkite ant apkepo. Kepkite 20 minučių, tuomet užberkite kedro riešutus ir pakepkite dar 5 minutes.

  • Skonis: 10/10 
  • Porcijų skaičius: 6 asmenims
  • Ar gaminčiau dar kartą:  Taip
  • Šaltinis: Knyga "Favoritter Bagværk over 100 opskrifter" su savo improvizacijomis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;