Ingredientai 200 g tamsaus šokolado (70%) 100 g sviesto 2 kiaušinių tryniai (pasterizuoti) 2 šaukštai Cointreau likerio žiupsnelis čili miltelių 250 g sausainių 40 g pistacijų riešutų 1-2 šaukštai cukraus pudros apvoliojimui
Gaminimas
Stambiai sukapotą šokoladą ir sviestą sudėkite į dubenį ir ištirpinkite ant garų ant mažo karščio, retkarčiais pamaišydami.
Kai mišinys išsilydo ir tampa kreminės masės, nuimkite nuo garų ir leiskite atvėsti. Tada sudėkite trynius, likerį ir čili. Masę užpilkite ant sutrupintų sausainių sumaišytų su riešutais, suformuokite ir atvėsinkite tinginį. Apvoliokite cukraus pudra.
Skonis: 10/10 Labai skanu, čili dėjau labai mažai, gal net mažokai.
Papildoma informacija: Pasterizuotų kiaušinių neturėjau, naudojau paprastus, bet juos sumaišiau su likeriu ir supyliau palengva į karštą šokoladinę masę ir šiek tiek pakaitinau. Kitą kartą būtinai išbandysiu su pasterizuotais kiaušiniais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą