Ingredientai
Tešla
125 g miltų
žiupsnelis druskos
75 g šalto sviesto, supjaustyto mažais kubeliais
šalto vandens
Įdaras
250 g moliūgo
1 šaukštelis alyvuogių aliejaus
2 1/2 dl grietinėlės
druska
pipirai
175 g gorgonzolos sūrio
3 kiaušiniai
6-8 šalavijų lapeliai
Gaminimas
Atrėžę moliūgo gabalą, išimkite sėklas. Vidų patepkite aliejumi ir kepkite orkaitėje kol suminkštės. Įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje man tai užtruko valandą. Moliūgui suminkštėjus, minkštimą išskobkite šaukštu ir susmulkinkite trintuvu.
Persijokite miltus ir druską, sudėkite sviestą ir virtuviniu mikseriu maišykite kol masė taps biri. Įpilkite vandens tiek, kad tešlą būtų galima sulipdyti. Tuomet tešlą iškočiokite ir idėkite į kepimo formą, prie jos priremdami. Ant tešlos uždėkite kepimo popierių ir įberkite pupelių ar kitų kruopų ir įdėkite tešlą į šaldytuvą 30 minučių. Ištraukę tešlą iš šaldytuvo, įdėkite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 10 minučių. Tuomet išimkite kepimo popierių su kruopomis ir dar pakepkite 5 minutes.
Sumaišykite moliūgą su puse grietinėlės, įberkite druskos ir pipirų ir supilkite ant pagrindo. Supjaustykite sūrį ir sudėkite ant viršaus. Likusią grietinėlę išplakite su kiaušiniais ir supilkite ant apkepo viršaus taip, kad sluoksniai nesusimaišytų. Užbarstykite šalavijus. Kepkite 30- 35 minutes, iškepus leiskite apkepui 10 minučių apstingti.
- Skonis: 10/10
- Porcijų skaičius: 6 asmenims
- Ar gaminčiau dar kartą: Taip
- Šaltinis: Knyga "Favoritter Bagværk over 100 opskrifter" su savo improvizacijomis
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą