Ingredientai
Tešla
125 g miltų
žiupsnelis druskos
75 g šalto sviesto, supjaustyto mažais kubeliais
šalto vandens
Įdaras
300 g krabų mėsos (konservuotos)
200 g špinatų (šaldytų)
1/2 dl pieno
5 kiaušiniai
2 dl grietinėlės
druska
pipirai
1/2 arbatinio šaukštelio malto muskato riešuto
mažas pundelis svogūnų laiškų
2 šaukštai parmezano sūrio (tarkuoto)
Gaminimas
Persijokite miltus ir druską, sudėkite sviestą ir virtuviniu mikseriu maišykite kol masė taps biri. Įpilkite vandens tiek, kad tešlą būtų galima sulipdyti. Tuomet tešlą iškočiokite ir idėkite į kepimo formą, prie jos priremdami. Ant tešlos uždėkite kepimo popierių ir įberkite pupelių ar kitų kruopų ir įdėkite tešlą į šaldytuvą 30 minučių. Ištraukę tešlą iš šaldytuvo, įdėkite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 10 minučių. Tuomet išimkite kepimo popierių su kruopomis ir dar pakepkite 5 minutes. Sumažinkite karštį iki 160 laipsnių.
Ant pakepusio pagrindo sudėkite krabų mėsą ir špinatus. Pieną ir kiaušinius išplakite. Supilkite užvirintą grietinėlę, nuolatos maišydami. Suberkite druską, pipirus, svogūnų laiškus ir muskato riešutą. Mišinį atsargiai supilkite ant krabų mėsos ir špinatų, pabarstykite parmezano sūriu. Kepkite 35-40 minučių. Ištrauktą užkepą palaikykite 10 minučių kambario temperatūroje prieš patiekdami ant stalo.
- Skonis: 10/10
- Porcijų skaičius: 4- 6 asmenims
- Ar gaminčiau dar kartą: Taip, jau gaminau kelis kartus
- Šaltinis: Knyga "Favoritter Bagværk over 100 opskrifter" su savo improvizacijomis
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą