Ingredientai
0,5 l pieno
2 šaukštai sviesto
1 1/2 šaukšto miltų
2 skiltelės česnako
8 lazanijos lakštai (vienetų skaičius priklauso nuo kepimo formos)
250 g šaldytų špinatų
400 g lašišos filė
100 g fermentinio sūrio
druska
pipirai
maltas muskato riešutas
Gaminimas
Atšildykite špinatus, nuspauskite skystį. Puode išlydykite sviestą, suberkite miltus ir kepkite kol suputos ir švelniai paruduos. Palengva supilkite pieną, įmeskite sveikas česnako skilteles ir kaitinkite nuolat maišydami, kol padažas sutirštės. Paskaninkite druska ir pipirais ir maltu muskatu.
Lazanijos lakštus apvirkite 7-10 minučių. Lašišų filė supjaustykite kąsnio dydžio kubeliais. Iš padažo išgriebkite česnakų skilteles, kepimo indą patepkite aliejumi ir įpilkite padažo, kad šis padengtų kepimo indo dugną. Sluoksniais dėkite makaronų lakštus, lašišų gabaliukus ir padažą. Kitą sluoksnį dėkite makaronų lakštus, špinatus ir padažą. Ir vėl sluoksnis makaronų lakštų, lašišų gabaliukų ir padažas. Kiekvieną sluoksnį pabarstykite druska ir pipirais. Paskutinis sluoksnis turi būti padažo ir galiausiai viską pabarstykite sūriu.
Uždenkite aliuminio folija ir kepkite 25 minutes iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Aliuminio foliją nuimkite ir pabaikite kepti likusias 25 minutes arba kol sūris taps švelnios aukso spalvos.
Skonis: 10/10 Labai patiko!
Sudėtingumas: Nėra sunku
Porcijų skaičius: apie 3-4 asmenims
Ar gaminčiau dar kartą: Gaminame dažnai.
Sudėtingumas: Nėra sunku
Porcijų skaičius: apie 3-4 asmenims
Ar gaminčiau dar kartą: Gaminame dažnai.
Šaltinis: Žurnalas "Virtuvė", Nr. 8 (27) su savo interpretacijomis
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą