2013 m. balandžio 17 d., trečiadienis

Orkaitėje skrudinta kiaulienos nugarinė



Ingredientai


1 kiaulienos nugarinė
alyvuogių aliejus
druska
papirai
džiovintų šalavijų
3/4 stiklinės džiovintų spanguolių
1/2 stiklinės apelsinų uogienės
1/2 stiklinės apelsinų sulčių
1/2 šaukštelio džiovintų šalavijų
2 šaukštai šviežių svogūnų laiškų, susmulkinti

Gaminimas


Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Nugarinę ištrinkite su alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska, pipirais ir šalavijais.Įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus keptuvėje. Apskrudinkite nugarinę iš visų pusių, perkelkite į kepimo skardą ir kepkite 15 iki 20 minučių orkaitėje, arba kol termometras rodo 77 C vidaus temperatūrą. Iškeptą kiaulieną dėkite ant pjaustymo lentos kiek pagulėti, uždenkite su folija, kad neatvėstu.
Tuo tarpu keptuvėje ant vidutinio karščio pakepinkite spanguoles, apelsinų uogienę, apelsinų sultys, ir šalaviją. Užvirkite, tada sumažinkite karštį iki vidutinės šilumos, virkite kol sutirštės, apie 8 - 10 minučių. Pabaigoje paskaninkite svogūnų laiškais ir pagal skonį druska ir pipirais. Supjaustykite kiaulienos nugarinę pagardinkite padažu.

Skonis: 10/10  Padažas saldus ir tirštas, bet  puikiai dera su kiauliena.
Sudėtingumas:  Nieko sudėtingo
Porcijų skaičius: 4- 6 asmenims
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Šaltinis: http://honestcooking.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;