2013 m. balandžio 17 d., trečiadienis

Apkepas su daržovėmis





Ingredientai

Pagrindui
250 g miltų
žiupsnelis druskos
125 g šalto sviesto, supjaustyto mažais kubeliais
50 g parmesano sūrio, tarkuoto
1 kiaušinis
šalto vandens

Įdarui
300 g įvairių daržovių (naudojau morkas, šparagus)
300 ml grietinėlės
125 g fermentinio sūrio, tarkuoto
5 kiaušiniai
druska ir pipirai

Gaminimas

Ištepkite sviestu kepimo formą. Persijokite miltus ir druską, sudėkite sviestą ir virtuviniu mikseriu maišykite kol masė taps biri. Suberkite parmesano sūrį.  Du šaukštus šalto vandens lengvai suplakite su kiaušiniu. Įpilkite vandens ir kiaušinio mišinio tiek, kad tešlą būtų galima sulipdyti. Tuomet tešlą iškočiokite ir įdėkite priremdami į kepimo formą. Ant tešlos uždėkite kepimo popierių ir įberkite pupelių ar kitų kruopų ir įdėkite į šaldytuvą 30 minučių. Ištraukę tešlą iš šaldytuvo, įdėkite į įkaitintą orkaitę iki 200 C laipsnių ir kepkite 15 minučių. Tuomet išimkite kepimo popierių su kruopomis ir dar pakepkite 5 minutes.

Kol tešla kepa, pasiruoškite įdarą. Daržoves susmulkinkite ir apvirkite. Sudėkite į verdantį vandenį ir pavirkite 4-5 minutes, atvėsinkite. Grietinėlę pakaitinkite beveik iki užvirimo, bet neužvirkite. Sūrį, kiaušinius druską ir pipirus gerai išmaišykite ir tuomet užpilkite grietinėle ir dar kartą gerai išmaišykite. Daržoves išdėliokite ant pagrindo, supilkite grietinėlės mišinį ir kepkite 35-40 minučių. Prieš patiekiant ant stalo, ištrauktą apkepą palaikykite 10 minučių kambario temperatūroje.





Skonis: 9/10 Pimą kartą gaminau pagrindą su parmesanu, bet jis puikiai tiko su daržovėmis
Porcijų skaičius: 4-6 asmenims
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Šaltinis: Knyga Favoritter Bagværk over 100 opskrifter


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;