Ingredientai
3-4 nedidelių obuolių
4 kiaušinių
120 g rudojo cukraus
1 šaukštelis vanilino
1-2 a.š. nuo citrinos nutarkuotos žievelės
2 a.š. kepimo miltelių
600 g varškės
200 ml grietinėlės
130 g manų kruopų
2 v.š. abrikosų ar obuolių džemo
Sviesto formai patepti
cukraus pudros (nebūtinai)
Gaminimas
Į nedidelį dubenėlį suberti manų kruopas, užpilti grietinėle, gerai išmaišyti ir palikti išbrinkti 10-20 minučių.
Kol brinksta manų kruopos, dideliame dubenyje mušti kiaušinius, berti cukrų, vanilinį cukrų, išplakti iki baltumo. Į kiaušinių plakinį įmaišyti varškę, kepimo miltelius, tarkuotą citrinos žievelę ir pabrinkintas manų kruopas, išmaišyti.
Paruoštą masę sukrėsti į sviestu išteptą kepimo formą ir šauti į orkaitę įkaitintą iki 175 C temperatūros. Kepti 20 minučių.
Per tą laiką pasiruošti obuolius. Juos nulupti, perpjauti pusiau, atsargiai išimti sėklalizdžius. Kiekvienai skiltelei kelis kartus įpjauti (pjauti taip, kaip matosi nuotraukose).
Po dvidešimties kepimo minučių pyragą ištraukti iš orkaitės, išdėlioti obuolius ir šauti atgal, kepti dar ~40 min.
Džemą pašildyti, kol paskystės ir ištepti juo pyrago viršų. Pabarstyti cukraus pudra.
Skonis: 9/10 Orginaliame recepte vadina pyragu, nors man labiau panašu į varškės apkepą.
Sudėtingumas: Nėra sunku
Porcijų skaičius: 5-6 asmenims
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Sudėtingumas: Nėra sunku
Porcijų skaičius: 5-6 asmenims
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Šaltinis: http://laisvalaikisvirtuveje.blogspot.dk
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą