Ingredientai
Tešla
1 stiklinė kefyro
0,5 stiklinės aliejaus
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis druskos
21 g šviežių mielių
3 stiklinės miltų
Idaras
didesnė sauja džiovintų grybų
1 svogūnas
aliejaus kepimui
juodų maltų pipirų
druskos1 kiaušinis pyragėlių aptepimui
Gaminimas
didesnė sauja džiovintų grybų
1 svogūnas
aliejaus kepimui
juodų maltų pipirų
druskos1 kiaušinis pyragėlių aptepimui
Gaminimas
Miltus persijokite. Mieles ištrinkite su cukrumi. Atskirame inde sumaišykite visus likusius ingredientus, šiek tiek pašildykite, kad įkišus pirštą vos jaustųsi šiluma, ne daugiau nei 38 C. Tada sumaišykite mielių mišinį su aliejaus/kefyro mišiniu ir suberkite miltus. Gerai išminkykite. Tešla gausis minkšta, bet nelimpanti prie pirštų. Padariusi tešlos rutulį padėkite šiltai pailsėti 1 valandai.
Kol kyla tešla, pasidarykite įdarą. Grybus užmerkite iš vakaro. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, grybus smulkiai supjaustykite. Viską apkepkite aliejuje. Atvėsus įdarui ir tešlai iškilus, formuokite pyragėlius. Tešlą iškočiokite, išspauskite vienodus skrituliukus, dėkite į juos įdarą ir užspauskite ant viršaus šakute kitą skrituliuką, per vidurį šiek tiek įkirpkite. Suformuotus pyragėlius aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių, arba tiesiog kol gražiai paruduos.
Skonis: 10/10
Sudėtingumas: Nėra sunku
Porcijų skaičius: 2 kepimo skardos
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Sudėtingumas: Nėra sunku
Porcijų skaičius: 2 kepimo skardos
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Šaltinis: http://cocinarendez-vous.blogspot.dk
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą