Ingredientai
2 st. miltų (gali reikėti daugiau, priklauso nuo grietinės ir medaus)
½ st. cukraus
50 g sviesto
4 v. š. grietinės
1 kiaušinis
¼ a. š. druskos
¼ a. š. sodos
¼ a. š. druskos
¼ a. š. sodos
1 a. š. medaus
½ st. cukraus ir ¼ a. š. cinamono apibarstymui
½ st. cukraus ir ¼ a. š. cinamono apibarstymui
Gaminimas
Miltus sumaišyti su soda ir persijoti. Grietinę, cukrų, kiaušinį ir druską išmaišyti, kol ištirps druska ir cukrus. Minkštą sviestą palaipsniui sudėti į grietinės-kiaušinių mišinį, supilti medų, po to miltus ir greitai per 20–30 sek. užminkyti tešlą. Rūgštis grietinėje susilietusi su soda, sudaro anglies dioksidą, kuris ilgai minkant išgaruoja, dėl ko kepiniai gaunasi tankūs, nepurūs.
Iš tešlos suformuoti smulkius riestainius, apibarstyti juos cukrumi su cinamonu. Kepti 10–15 min. 220° C.
Skonis: 10/10 Labai skanūs
Sudėtingumas: Nėra sunku
Porcijų skaičius: 20 riestainių
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Sudėtingumas: Nėra sunku
Porcijų skaičius: 20 riestainių
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Šaltinis: http://kuking.net
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą