Ingredientai
8 lazanijos lakštai (vienetų skaičius priklauso nuo kepimo formos)
500 g varškės
400 ml pieno
300 g špinatų (naudoju šaldytus)
1 svogūnas
2-3 skiltelės česnako
100 g fermentinio sūrio
1 šaukštas miltų
1 šaukštas sviesto
muskato riešutas
juodieji pipirai
druska
aliejaus
Gaminimas
Lazanijos lakštus apvirkite 7-10 min. Svogūną susmulkinkite, apkepkite ant įkaitinto aliejaus. Kai svogūnas gražiai pagels, įspauskite česnako skilteles ir pakepkite dar šiek tiek. Sudėkite atitirpusius špinatus, įpilkite šlakelį vandens ir pakaitinkite porą minučių. Įberkite druskos, pipirų bei muskato riešuto. Varškę sutrinkite šakute ir supilkite ant atvėsusių svogūno ir špinatų mišinio. Sviestą ištirpinkite keptuvėje, ant jo pakepinkite miltus. Po truputį, gerai maišydami, supilkite pieną. Įberkite druskos, muskato riešuto ir maišydami maždaug minutę kaitinkite ant mažos ugnies. Kepimo formą ištepkite šaukštu padažo. Dėkite lakštą, tepkite padažu, dėkite trečdalį špinatų. Taip susluoksniuokite tris sluoksnius. Uždėję paskutinį lazanijos lakštą, patepkite likusia varškės mase bei apibarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite apie 30-40 min. įkaitintoje iki 200 C orkaitėje.
Skonis: 10/10 Lazanija labai nefotogeniška, bet ir labai skani!
Sudėtingumas: Nėra sunku
Porcijų skaičius: apie 3- 4 asmenims
Ar gaminčiau dar kartą: Gaminame dažnai.
Sudėtingumas: Nėra sunku
Porcijų skaičius: apie 3- 4 asmenims
Ar gaminčiau dar kartą: Gaminame dažnai.
Šaltinis: http://vanilla-blonde.blogspot.dk su savo interpretacijomis
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą