Ingredientai
400 g upėtakio filė
200 ml grietinėlės
2 kiaušinių baltymai
6 g druskos
žiupsnelis baltųjų pipirų
2 morkos
100 g raudonos paprikos
100 g žalios paprikos
Gaminimas
Supjaustykite žuvies filė gabaliukais ir sutrinkite smulkintuvu. Sumaišykite su grietinėle, kiaušinių baltymais, druska ir pipirais. Išmaišykite, kol gausite vietisą mišinį. Paruoštą masę padėkite į šaldytuvą. Morkas virkite keletą minučių, kad suminkštėtų. Supjaustykite juostelėmis paprikas ir išvirusias morkas. Tuomet sluoksniuokite karščiui atspariame inde. Pradėkite nuo žuvies masės, tuomet daržovių sluoksnis ir tada antra žuvies mišinio dalis. Uždenkite dangčiu arba folija. Į kepimo skardą įklokite virtuvinį rankšluostį įpilkite trečdalį vandens bei įstatykite įndą su paštetu. Kepti orkaitėje su ventiliatoriumi, apie 35 - 50 minučių 160° C temperatūroje. Iškeptą palikti atvėsti ir patiekti šaltą.
Skonis: 10/10
Sudėtingumas: Nėra sunku
Porcijų skaičius: 6-8 asmenims
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Sudėtingumas: Nėra sunku
Porcijų skaičius: 6-8 asmenims
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Šaltinis: http://www.lekue.be
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą