Indredientai
4 šakelės šviežių rozmarinų
saujelė džiūvėsėlių
2 su kaupu arbatiniai šaukšteliai Dijon garstyčių
500 g maltos kiaulienos
1 su kaupu šaukštas džiovintų raudonėlių
1 kiaušinis
druska
šviežiai maltų juodųjų pipirų
alyvų aliejus
1 sauja šviežių baziliko
1 vidutinio dydžio svogūnas
2 skiltelės česnako
½ šaukštelio džiovintos raudonos paprikos
2 x 400 g konservuotų kapotų pomidorų
2 šaukštai balzamiko acto
400 g spageti makaronų
Parmezano sūrio
Gaminimas
Rozmarino šakeles smulkiai sukapoti. Sudėti į dubenį džiūvėsėlius su garstyčiomis, malta mėsa, smulkintais rozmarinais ir raudonėliu. Įmušti kiaušinį ir gerą žiupsnelį druskos su pipirais. Mėsos mišinį gerai išmaišyti. Šlapiomis rankomis formuoti kukulius. Apkepti alyvuogių aliejuje 8-10 minučių.
Kol kukuliai kepa, pasiruošti padažą. Sukapoti baziliko lapus. Nulupti ir smulkiai supjaustyti svogūną ir česnakus. Įkaitinti keptuvę iki vidutinės šilumos ir įpilti 2 šaukštus alyvuogių aliejaus. Sudėti svogūną į keptuvę ir kepti maždaug 7 minutes arba kol suminkštės ir taps aukso spalvos. Tuomet sudėti česnaką ir paprikos miltelius, o kai tik česnakas įgauna spalvą sudėti baziliko lapus, konservuotus pomidorus ir balzamiko actą. Į padažą sudėkite mėsos kukulius ir troškinkite, kol išvirs makaronai. Sudėti makaronus į verdantį vandenį ir virkite pagal pakelio nurodymus. Išvirtus makaronus nusausinti, šiek tiek vandens pasilikti. Mėsos kukulius su padažu sukrėsti į makaronus, įpilti šiek tiek pasilikto vandens nuo makaronų. Supilti viską į lėkštę pabarstyti baziliko lapeliais ir šiek tiek tarkuoto Parmezano sūrio.
Skonis: 10/10
Sudėtingumas: Nėra sunku
Porcijų skaičius: 4-6 asmenims
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Šaltinis: http://www.jamieoliver.com
Sudėtingumas: Nėra sunku
Porcijų skaičius: 4-6 asmenims
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Šaltinis: http://www.jamieoliver.com
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą