Ingredientai:
0.5 kg kriaušių
1/2 citrinos
200 g cukraus
3 gvazdikėliai
2 šaukštai čiobrelių
1/2 vanilės lazdelės
Gaminimas:
Kriaušes nuplaukite, nulupkite, supjaustykite kubeliais ir pašlakstykite citrinos sultimis. Puode užvirinti 1/2 stiklinės vandens, sudėti kriaušes ir virti kol suminkštės. Supilti cukrų, vanilės lazdelę, čiobrelius, gvazdikėlius. Išmaišyti ir virti ant silpnos kaitros kol išgaruos vanduo. Masę perkošti per sietą, tuomet masė tampa panaši į medų. (Nelieka čiobrelių šakelių) Vanilės lazdelę išimti, uogienę supilti į stiklainiuką.
Skonis: 9/10 (konsistencija primena skystą medų)
Sudėtingumas: lengva, tik reikia laiko
Porcijų skaičius: ~apie 200 ml
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą