2011 m. spalio 8 d., šeštadienis

Kriaušių uogienė su čiobreliais


Ingredientai:
0.5 kg kriaušių
1/2 citrinos
200 g cukraus
3 gvazdikėliai
2 šaukštai čiobrelių
1/2 vanilės lazdelės

Gaminimas:
Kriaušes nuplaukite, nulupkite, supjaustykite kubeliais ir pašlakstykite citrinos sultimis. Puode užvirinti 1/2 stiklinės vandens, sudėti kriaušes ir virti kol suminkštės. Supilti cukrų, vanilės lazdelę, čiobrelius, gvazdikėlius. Išmaišyti ir virti  ant silpnos kaitros kol išgaruos vanduo. Masę perkošti per sietą, tuomet masė tampa panaši į medų. (Nelieka čiobrelių    šakelių) Vanilės lazdelę išimti, uogienę supilti į stiklainiuką.

Skonis: 9/10 (konsistencija primena skystą medų)
Sudėtingumas: lengva, tik reikia laiko
Porcijų skaičius: ~apie 200 ml
Ar gaminčiau dar kartą: Taip 
Šaltinis: http://www.zaidimuaikstele.lt su savo interpretacijomis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;